Het Nutshuis: Justice and Peace

Kom ons bezoeken op de Internationale Dag van de Vrede en leer meer over je digitale rechten!

Welke veiligheidsmaatregelen neem je om je telefoon te beveiligen? Zou dit genoeg zijn om je telefoon te beveiligen, of kun je meer doen? Is het mogelijk dat mensen inbellen in je telefoon en je berichten en e-mails lezen, of kunnen mensen je in het geheim bespioneren via de camera aan de voorkant? Deze vragen lijken misschien extreem, maar voor mensenrechtenverdedigers zijn deze vragen een dagelijkse realiteit.

Of het nu activisten, advocaten, journalisten of kunstenaars zijn, mensenrechtenverdedigers voor de hele wereld hebben te maken met dreigementen, intimidatie en bewaking alleen maar om op te komen voor de rechten en vrijheden van anderen. Daarom zien wij bij Justice and Peace hun bescherming als essentieel voor het bevorderen van de mensenrechten voor iedereen.

Via ons Shelter City-programma kunnen verdedigde mensenrechtenverdedigers tijdelijk verhuizen naar een van de 11 Nederlandse Shelter Cities voor een periode van drie maanden waar ze kunnen uitrusten, hun netwerk kunnen uitbreiden, veilig kunnen werken en toegang hebben tot vitale beveiligingsopleiding.

Tijdens uw bezoek aan Justice and Peace, zal een van onze digitale veiligheidstrainers een korte, interactieve training geven over het beveiligen van je telefoon en gegevens, en je krijgt de gelegenheid om met twee mensenrechtenactivisten over hun werk te praten. Met dit bezoek hopen we dat je je nog meer digitaal veilig voelt, maar ook geïnspireerd bent om een ​​positieve verandering te maken voor de mensenrechten!

Programma:

Meet and greet 13.30-13.40
Digital security training 13.40-14.05
Presentation by two HRDs 14.05-14.20
Q&As 14.20-14.30

De voertaal van het evenement is Engels.

Over ons

Justice and Peace is een in Den Haag gevestigde mensenrechten-NGO die zich richt op positieve, praktische en op oplossingen gebaseerde benaderingen om te zorgen voor duurzame verandering van mensenrechten voor iedereen, overal. Door 50 jaar ervaring weten we dat de meest effectieve manier om onze visie van een rechtvaardige en duurzame wereld te bereiken, is door verandering op lokaal niveau mogelijk te maken, samen te werken en aan te passen aan de behoeften van het heden en de toekomst.

Onze werkzaamheden richten zich op twee zaken die van vitaal belang zijn voor de voortgang van de mensenrechten – de bescherming en integratie van vluchtelingen door onze initiatieven Welkom Hier, Samen Hier en de Haagse Huiskamer en de bescherming van mensenrechtenverdedigers door middel van onze initiatieven Shelter City en het Resilience Initiative.

Adres

Het Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
www.justiceandpeace.nl

 

Over Het Nutshuis

Het Nutshuis heeft 10 sociaal-culturele kantoren, waarvan 4 internationaal. Het is een onafhankelijk podium voor kunst, cultuur en de samenleving. Programma’s worden samengesteld met een bijzondere nadruk op de achtergronden en diverse perspectieven van actuele sociale kwesties.

Het Nutshuis zet de ideologie voort van Het Nut, een 19e-eeuws burgerinitiatief dat de ‘ontwikkeling en verheffing van de gewone man’ ondersteunde. Het verbeteren van de sociale positie van de lagere klassen was een belangrijk onderdeel van deze ambitie. Niet alleen in sociaal-economische zin, maar ook in cultureel opzicht. Het Nutshuis is nog steeds toegewijd aan de basis van deze ideologie en biedt mensen de tools en kennis die hen zullen helpen hun weg te vinden in een steeds veranderende stedelijke omgeving. In Het Nutshuis hebben het publiek en groundbreakers de mogelijkheid om hun horizon te verbreden en te experimenteren.

Het Nutshuis is een initiatief van Fonds1818.

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan