Justice and Peace

Justice and Peace is een in Den Haag gevestigde mensenrechten-NGO die zich richt op positieve, praktische en op oplossingen gebaseerde benaderingen om te zorgen voor duurzame verandering van mensenrechten voor iedereen, overal. Door 50 jaar ervaring weten we dat de meest effectieve manier om onze visie van een rechtvaardige en duurzame wereld te bereiken, is door verandering op lokaal niveau mogelijk te maken, samen te werken en aan te passen aan de behoeften van het heden en de toekomst.

Onze werkzaamheden richten zich op twee zaken die van vitaal belang zijn voor de voortgang van de mensenrechten – de bescherming en integratie van vluchtelingen door onze initiatieven Welkom Hier, Samen Hier en de Haagse Huiskamer en de bescherming van mensenrechtenverdedigers door middel van onze initiatieven Shelter City en het Resilience Initiative.

Programma

Deuren open 14:30
Panel discussie 15:00 – 16:30
Deuren sluiten 17:00

Waar was jij op 9/11?

Panel discussie over de impact van anti terrorisme maatregelen op mensenrechten (verdedigers)
Door: Justice and Peace, Netherlands Helsinki Committee, Human Security Collective & European Center for Not-for-Profit Law Stichting

Sinds de aanslagen van 11 september in New York zijn er wereldwijd talloze wetten aangenomen om terrorisme te bestrijden. De meeste mensen merken dit alleen bij het eindeloze wachten voor de veiligheidscontroles op de luchthaven. Maar wat is de invloed van deze wetten op mensenrechten en degenen die voor mensenrechten opkomen?

Kom naar Het Nutshuis en ontmoet drie organisaties die wereldwijd werken voor mensenrechten. Leer van experts op het gebied van terrorismebestrijding en luister naar de verhalen van mensenrechtenverdedigers zelf.

Registreer nu!

Adres

Het Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag
www.justiceandpeace.nl

Over Het Nutshuis

Het Nutshuis is een onafhankelijk podium voor maatschappelijke thema’s. In Het Nutshuis hebben tien maatschappelijke organisaties hun kantoren. Het programma wordt gemaakt met het oog op de achtergronden van – en veelzijdige perspectieven op maatschappelijke kwesties.

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan