Huis van Europa

Welkom bij Het Huis van Europa, de thuisbasis van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland. Tijdens de Internationale Open Dag in Den Haag, enkele dagen voor de Europese Dag van de Talen, zullen we ons richten op talen en hoe deze de geschiedenis van Europa hebben gevormd.

Programma

Presentatie 1 – Engels 12:00 – 12:45
Presentatie 2 – Nederlands 14:00 – 14:45

Tijdens uw bezoek bieden we interactieve presentaties over de Europese verkiezingen van 2019. We zullen u vertellen over talen in Europa: meer dan 200 Europese talen, 24 officiële EU-talen, ongeveer 60 regionale / minderheidstalen en nog veel meer gesproken door mensen uit andere delen van de wereld. We zullen ook uitleggen over het werk dat we lokaal doen en over de Europese Unie in het algemeen.

Registreer nu!

Toegangsbeleid

U dient een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij zich te hebben wanneer u het Huis van Europa bezoekt.

Het Huis van Europa is op 22 september open van 11:30 tot 15:30.

Adres

Huis van Europa
Korte Vijverberg 5/6
2513 AB Den Haag
www.huisvaneuropa.eu

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan