Huis van Europa

Het Huis van Europa, gelegen tegenover het Binnenhof, is de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland. Het is de ontmoetingsplek waar u terecht kunt voor al uw vragen over Europa.

De Europese Commissie heeft in ieder EU-land één of meer vertegenwoordigingen, zo ook in Nederland. Naast onze samenwerking met de nationale en decentrale overheden in Nederland is het onze hoofdtaak u te informeren over de werking en het beleid van de Europese Unie. Daarnaast rapporteren wij aan de Europese Commissie in Brussel over belangrijke politieke, economische en sociale ontwikkelingen in Nederland.

Het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland geeft een gezicht aan het Europees Parlement en de Europarlementariërs. We doen dit voor en door heel Nederland met allerlei activiteiten, denk aan bijeenkomsten, debatten en contacten met de pers. Ook heeft ons kantoor de taak het Europees Parlement in Brussel te informeren over de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse politiek en maatschappij.

Programma

Welkom in het Huis van Europa, de vestigingsplek van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Europees Parlement Informatiebureau in Nederland. Tijdens de internationale open dag in Den Haag kijken we vooruit naar ´De Europese Dag van de talen´ die twee dagen later plaats vindt, en zien we hoe talen de geschiedenis van Europa hebben beïnvloed. Kom op 24 september tijdens een interactieve presentatie meer te weten over talen in Europa en over de taalverscheidenheid op ons continent, waar

  • ruim 200 Europese talen
  • 24 officiële EU-talen
  • zo’n 60 regionale/minderheidstalen
  • en nog veel meer overige talen uit andere delen van de wereld worden gesproken.

Daarnaast komt u meer te weten over het werk wat wij doen en over de Europese Unie in het algemeen. Het Huis van Europa geeft geen rondleidingen, maar u kunt zich aanmelden voor de presentaties. Er worden twee presentaties gegeven.

Presentatie 1 – Engels 12:00 – 12:45
Presentatie 2 – Nederlands 14:00 – 14:45

 

Toegangsbeleid

U dient een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij zich te hebben wanneer u het Huis van Europa bezoekt.

Het Huis van Europa is op 24 september open van 11:30 tot 15:30.

Adres

Huis van Europa
Korte Vijverberg 5/6
2513 AB Den Haag
www.huisvaneuropa.eu