Huis van Europa

Het Huis van Europa, gelegen tegenover het Binnenhof, is de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland. Het is de ontmoetingsplek waar u terecht kunt voor al uw vragen over Europa.

De Europese Commissie heeft in ieder EU-land één of meer vertegenwoordigingen, zo ook in Nederland. Naast onze samenwerking met de nationale en decentrale overheden in Nederland is het onze hoofdtaak u te informeren over de werking en het beleid van de Europese Unie. Daarnaast rapporteren wij aan de Europese Commissie in Brussel over belangrijke politieke, economische en sociale ontwikkelingen in Nederland.

Het Informatiebureau van het Europees Parlement in Nederland geeft een gezicht aan het Europees Parlement en de Europarlementariërs. We doen dit voor en door heel Nederland met allerlei activiteiten, denk aan bijeenkomsten, debatten en contacten met de pers. Ook heeft ons kantoor de taak het Europees Parlement in Brussel te informeren over de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse politiek en maatschappij.

 

Programma

Welkom bij Het Huis van Europa, de thuisbasis van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie en het Verbindingsbureau van het Europees Parlement in Nederland. Tijdens de Internationale Open Dag in Den Haag, enkele dagen voor de Europese Dag van de Talen, zullen we ons richten op talen en hoe deze de geschiedenis van Europa hebben gevormd.

Presentatie 1 – Engels 12:00 – 12:45
Presentatie 2 – Nederlands 14:00 – 14:45

Tijdens uw bezoek bieden we interactieve presentaties over de Europese verkiezingen van 2019. We zullen u vertellen over talen in Europa: meer dan 200 Europese talen, 24 officiële EU-talen, ongeveer 60 regionale / minderheidstalen en nog veel meer gesproken door mensen uit andere delen van de wereld. We zullen ook uitleggen over het werk dat we lokaal doen en over de Europese Unie in het algemeen.

 

Toegangsbeleid

U dient een geldig identiteitsbewijs of paspoort bij zich te hebben wanneer u het Huis van Europa bezoekt.

Het Huis van Europa is op 23 september open van 11:30 tot 15:30.

Adres

Huis van Europa
Korte Vijverberg 5/6
2513 AB Den Haag
www.huisvaneuropa.eu

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze uitprinten en meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw geprinte toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan