Haagse Academie voor Internationaal Recht

De Haagse Academie voor Internationaal Recht werd meer dan een eeuw geleden bedacht als instrument voor de bevordering van vrede door wetgeving. Het begon in 1923 te werken in het Vredespaleis. De Academie werd opgericht dankzij fondsen ontvangen van de Carnegie Endowment for International Peace en met de steun van Tobias Asser, Nobelprijswinnaar voor de Vredesprijs. Het heeft zijn zetel in de nabijheid van het Internationaal Gerechtshof en het Permanente Hof van Arbitrage. De Academie staat vooral bekend om haar wereldberoemde jaarlijkse zomercursussen over publiek internationaal recht en internationaal privaatrecht, die al bijna een eeuw worden aangeboden aan studenten en professionals uit alle landen van de wereld.

In de loop van de tijd zijn andere opmerkelijke activiteiten toegevoegd: het Centrum voor Studies en Onderzoek, het Externe Programma, het Programma voor geavanceerde studies, Colloquia en programma’s op aanvraag. De nieuwste toevoegingen zijn het jaarlijkse Side Event dat wordt georganiseerd tijdens de International Law Week op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York in oktober en de Wintercursussen over internationaal recht. Al met al maken deze activiteiten de Academie tot een instelling die er voortdurend naar streeft haar kennisverspreiding van het internationale recht aan te passen aan de behoeften van die tijd. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties onderstreept regelmatig “de bijdragen van de Haagse Academie tot het onderwijzen, bestuderen, verspreiden en bredere waardering van het internationaal recht” (A / RES / 72/115 van 7 december 2017, par. 23).

Toen de eerste zomercursussen werden gegeven aan de Academie, op 14 juli 1923, verwelkomde het 353 studenten in het Vredespaleis, inclusief 35 vrouwen, uit 31 verschillende staten. In de loop van de jaren stegen deze cijfers gestaag en hebben nu gemiddeld 650 studenten bereikt, van ongeveer honderd verschillende nationaliteiten, die een van de twee periodes van de zomercursussen bezochten, of beide. In totaal hebben meer dan 1500 eminente professoren lesgegeven aan de Academie en hun cursussen zijn gevolgd door meer dan 45.000 aanwezigen. Een groot aantal van deze deelnemers zijn vooraanstaande juristen, beroemde academici, bekende beoefenaars, gerenommeerde diplomaten of vooraanstaande politici geworden. Sommigen van hen keren terug naar de Academie als docenten. Wat dat betreft is een verblijf in de Haagse Academie een unieke gelegenheid voor deelnemers van zoveel verschillende nationaliteiten, niet alleen om kostbare en duurzame vriendschappen over de hele wereld te ontwikkelen, maar ook om hun toekomstige professionele netwerk op te bouwen.

 

Programma

Presentatie 10:30 – 11:05
Presentatie 11:40 – 12:15
  • Auditorium, korte inleidende video – ENG, presentatie van de Academie en korte, inleiding op het gebied van internationaal recht (ENG), vraag-en-antwoordsessie (ENG)
  • Je moet minimaal 30 minuten voor aanvang van de tour aanwezig zijn in het bezoekerscentrum
  • Geen camera’s, mobiele telefoons en tassen toegestaan in het Peace Palace. Kluisjes zijn beschikbaar.
Registreer nu!

Adres

Haagse Academie voor Internationaal Recht
Carnegieplein 2
2517 KJ Den Haag
www.vredespaleis.nl

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan