UNICEF

UNICEF helpt kinderen overal ter wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Zo gaan miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school en talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die daar het slachtoffer van zijn geworden.

Ook bij rampen en oorlogen is de kinderrechtenorganisatie direct ter plaatse en zorgt ze ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. UNICEF is direct ter plaatse bij rampen en oorlogen en is bijvoorbeeld zelfs in staat gebleken om burgeroorlogen stil te leggen om kinderen te vaccineren.

Wilt u UNICEF Nederland bezoeken? Dat kan! Op 24 september 2017 kunt u tussen 11:00 en 13:00 het kantoor van UNICEF Nederland komen bezichtigen.

Aanmelden is vereist.

Rondleidingen

Ronde 1 11:00 – 11:30
Ronde 2 11:30 – 12:00
Ronde 3 12:00 – 12:30
Ronde 4 12:30 – 13:00

Bezoekers zullen een programma volgen van een half uur waarbij een korte introductie van UNICEF & UNICEF Nederland zal plaatsvinden. Vervolgens zal er nog een kleine tentoonstelling aanwezig zijn waarbij er een gelegenheid is om via een VR-bril (Virtual Reality) vanuit een ander perspectief naar de wereld te kijken.

Adres

UNICEF
Bezuidenhoutseweg 74
2594 AW Den Haag
https://www.unicef.nl/

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze uitprinten en meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw geprinte toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan

Organisaties en Bushaltes

Hier vindt u een kaart (Google maps) met alle organisaties die tijdens de open dag te bezoeken zijn. U kunt de organisaties op de kaart herkennen aan de rode flag icoontjes. Ook rijden er gratis bussen van Connexxion Tours, die u naar uw bestemming kunnen brengen. De bushaltes staan aangegeven met een blauw bus icoontje. Door op een blauw icoon van de bushalte te klikken, krijgt u een overzicht van de vertrektijden en de looproutes vanaf de halte naar de organisaties. U kunt rechtstreeks naar de pagina Vervoer gaan voor een overzicht van het gratis busvervoer.