UNICEF

UNICEF helpt kinderen overal ter wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Zo gaan miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school en talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die daar het slachtoffer van zijn geworden.

Ook bij rampen en oorlogen is de kinderrechtenorganisatie direct ter plaatse en zorgt ze ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting. UNICEF is direct ter plaatse bij rampen en oorlogen en is bijvoorbeeld zelfs in staat gebleken om burgeroorlogen stil te leggen om kinderen te vaccineren.

Wilt u UNICEF Nederland bezoeken? Dat kan! Op 24 september 2017 kunt u tussen 11:00 en 13:00 het kantoor van UNICEF Nederland komen bezichtigen.

Aanmelden is vereist.

Rondleidingen

Ronde 1 11:00 – 11:30
Ronde 2 11:30 – 12:00
Ronde 3 12:00 – 12:30
Ronde 4 12:30 – 13:00

Bezoekers zullen een programma volgen van een half uur waarbij een korte introductie van UNICEF & UNICEF Nederland zal plaatsvinden. Vervolgens zal er nog een kleine tentoonstelling aanwezig zijn waarbij er een gelegenheid is om via een VR-bril (Virtual Reality) vanuit een ander perspectief naar de wereld te kijken.

Adres

UNICEF
Bezuidenhoutseweg 74
2594 AW Den Haag
https://www.unicef.nl/