Kosovo Specialist Chambers (KSC) and Specialist Prosecutors’ Office (SPO)

De Kosovo Specialist Chambers en Specialist Prosecutor’s Office (KSC en SPO) zijn opgericht door wijziging van de grondwet van Kosovo en goedkeuring van de wet op de Specialist Chambers en Specialist Prosecutors door de Kosovo Assembly. De KSC en SPO zijn verplaatst naar Den Haag, Nederland. Het is een tijdelijke instelling die door de Europese Unie wordt gefinancierd om een ​​specifiek mandaat te vervullen met betrekking tot misdrijven die zijn begaan tussen 1 januari 1998 en 31 december 2000. De gespecialiseerde kamers zijn verbonden aan elk niveau van het gerechtssysteem in Kosovo – basisgerechtshof, gerechtshof Hogere voorziening, Hooggerechtshof en Constitutioneel Hof. Ze zullen functioneren volgens de relevante Kosovo-wetten, evenals het gebruikelijke internationale recht en internationale mensenrechtenwetgeving.

Een integraal onderdeel van het KSC is het outreach-programma dat gericht is op het vergroten van kennis en bewustzijn over het werk van de Specialistische Kamers en het cultiveren van de dialoog hierover. Ondersteund door een genereuze subsidie ​​van de Zwitserse regering, bevordert de KSC directe communicatie met de Kosovaarse samenleving via een informatienetwerk dat het maatschappelijk middenveld, jongeren, juridische professionals, media en anderen bereikt.

Op de internationale open dag van Den Haag bent u van harte welkom om het KSC-terrein aan de Raamweg te bezoeken om meer te weten te komen over de rechtbank, het outreach-programma, de geschiedenis en het mandaat. Neem deel aan een korte rondleiding terwijl we u meenemen naar de KSC-rechtszaal vanuit de openbare galerij, de persconferentieruimte en het mediacenter.

Youth workshop in Pristina, Kosovo in February 2019. Photo by KSC.

Programma

Rondleiding en presentatie
9:30 – 10:15
Rondleiding en presentatie
10:30 – 11:15
Rondleiding en presentatie
11:30 – 12:15
 • Open van 9:30 tot 12:30 uur, bezoekers moeten deelnemen aan een rondleiding.
 • Registratie is vereist.
 • Tijdslots voor rondleiding en presentatie: 9:30, 10:30, 11:30, beperkt tot 30 deelnemers per bezoek
 • Duur van het bezoek ongeveer 45 minuten.
 • Zorg ervoor dat u uw paspoort meeneemt
 • Tijdens het bezoek ziet u de KSC-rechtszaal vanuit de openbare galerij, bekijkt u het mediacenter en leert u meer over het mandaat, de geschiedenis van de rechtbank en het outreach-programma.
Registreer nu!

Adres

Kosovo Specialist Chambers and Specialist Prosecutor’s Office (KSC and SPO)
Raamweg 47 2596 HN Den Haag
www.scp-ks.org

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

 • Neem een legitimatiebewijs mee
 • Neem uw toegangsbewijs mee
 • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
 • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

 • Neem geen grote tassen mee
 • Neem liever geen kinderwagens mee
 • Neem geen elektrische apparatuur mee
 • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan