Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH)


Haagse Conventies worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. En de kans is groot dat u ze ook hebt gebruikt.

Hoe? Het moderne leven is mondiaal geworden, ze zijn niet langer beperkt tot één plaats. Je hebt misschien een boek besteld bij Amazon, een camera gekocht bij een online winkel in Singapore of getrouwd op een strand in de Stille Zuidzee. Met een druk op de knop bereik je de meest afgelegen plekken op deze planeet – of je er nu koopt of vliegt. En als gevolg daarvan raakt u verbonden met vele landen en daarmee met hun juridische systemen.

Meestal merk je dit niet en meestal maakt het geen verschil. Maar soms gaat het mis en dan kun je zeer verrassende resultaten behalen. U bevindt zich in een buitenlandse rechtbank die u niet kent en u moet een buitenlandse wet begrijpen. Als je geluk hebt, krijg je een oordeel in je voordeel, om er vervolgens achter te komen dat je het niet kunt afdwingen

De Haagse Conventies bieden oplossingen die dergelijke verrassingen helpen voorkomen. Ze stellen sterke kaders, onderhandelde en internationaal overeengekomen wereldwijde normen vast. Ze slaan bruggen tussen verschillende rechtsstelsels op het gebied van grensoverschrijdend familierecht; Kinderbescherming; civiele procedure en procesvoering; juridische, gerechtelijke en administratieve samenwerking; en financieel en handelsrecht. Ze helpen je een grensoverschrijdend leven te leiden.

Bekijk hier een korte video over de HCCH.

Programma

Openingstijden: 12.30 uur tot 14.30 uur (geen registraties vereist)

Chat met medewerkers van de oudste internationale organisatie in Den Haag.

Presentatie (registratie vereist) 13:00 – 14:00
 • Wat doen we: een inleiding op de Haagse conferentie
 • Hoe werkt het: praktische voorbeelden die aantonen hoe de instrumenten van de Haagse Conferentie mensen en bedrijven helpen
 • Vragen en antwoorden

Maximaal 40 personen per sessie

Registreer nu!

Adres

Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH)
Churchillplein 6b
2517 JW Den Haag
www.hcch.net


Waar zijn we gevestigd
Het permanente bureau van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH) is gevestigd in de internationale zone van Den Haag, op Churchillplein 6b, naast het World Forum en tussen het IRMCT (oude Joegoslaviëtribunaal) en Europol.

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

 • Neem een legitimatiebewijs mee
 • Neem uw toegangsbewijs mee
 • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
 • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

 • Neem geen grote tassen mee
 • Neem liever geen kinderwagens mee
 • Neem geen elektrische apparatuur mee
 • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan