Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH)

Doe mee met ons 125-jarig bestaan: de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht viert de 125 jaar waarin het leven over de grens vorm krijgt. De oudste internationale organisatie in Den Haag, het is ook de enige in Den Haag die internationale verdragen ontwikkelt: Haagse Conventies.

Haagse Conventies worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. En de kans is groot dat je ze ook hebt gebruikt.

Hoe? Moderne levens zijn mondiaal geworden, ze zijn niet langer beperkt tot één plek. Je hebt misschien een boek bij Amazon besteld, een camera gekocht bij een online winkel in Singapore of getrouwd op een strand in de Stille Zuidzee. Met een druk op de knop bereik je de meest afgelegen plekken op deze planeet – of je daar nu koopt of er naartoe vliegt. En als gevolg daarvan raak je verbonden met veel landen en daarmee met hun juridische systemen.

Meestal merk je dit niet en meestal maakt het geen verschil. Maar soms gaat het mis en kunt u voor zeer verrassende situaties komen te staan. Je bevindt je in een buitenlandse rechtbank die je niet kent, en je moet een buitenlandse wet begrijpen. Als je geluk hebt krijg je een oordeel in jouw voordeel, om er vervolgens achter te komen dat je het niet kunt afdwingen

De Haagse Conventies bieden oplossingen die dergelijke verrassingen helpen voorkomen. Ze leggen sterke kaders vast, onderhandeld internationaal overeengekomen normen. Ze bouwen bruggen tussen verschillende rechtsstelsels op het gebied van grensoverschrijdend familierecht; Kinderbescherming; burgerlijke procedure en geschillen; juridische, justitiële en administratieve samenwerking; en financieel en commercieel recht. Ze helpen je om een ​​leven over de grens te leven.

Programma (voertaal Engels)

Volgt.

Adres

Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH)
Churchillplein 6b
2517 JW Den Haag
www.hcch.net


Waar zijn we gevestigd
Het permanente bureau van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH) is gevestigd in de internationale zone van Den Haag, op Churchillplein 6b, naast het World Forum en tussen het IRMCT (oude Joegoslaviëtribunaal) en Europol.

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan