European Center for Not-for-Profit Law Stichting (ECNL)

European Center for Not-for-Profit Law Stichting (ECNL) is het leidende Europese kennis-en onderzoekscentrum in het veld van beleid en wetgeving met een impact op maatschappelijk belang. ECNL ondersteunt de ontwikkeling van omgevingen waar mensen zich kunnen organiseren in alle vrijheid, samenwerken en bijdragen aan de ontwikkeling van de maatschappij. Onze activiteiten helpen om een omgeving te bouwen die CSO’s faciliteert om onafhankelijk te opereren, financieel duurzaam te zijn, met een sterk bestuur, en in staat om publieke steun te werven.

Naast het vormen van beleid, het ondersteunen van een goede omgeving voor civil society, versterkt en ondersteunt ECNL lokale belanghebbenden, onderzoekt en beheert de implementatie van gereedschappen en mechanismen en vormt een kennisdatabase met onderzoek en analyses.

Het ECNL team van experts heeft 15 jaar ervaring in het beïnvloeden van CSO wetsveranderingen en heeft directe en positieve ondersteuning gegeven aan meer dan 80 beleidsstukken- en wetten in Europa, de Balkan en Eurazië.

Programma

Deuren open 14:30
Panel discussie 15:00 – 16:30
Deuren sluiten 17:00

Waar was jij op 9/11?

Panel discussie over de impact van anti terrorisme maatregelen op mensenrechten (verdedigers)
Door: Justice and Peace, Netherlands Helsinki Committee, Human Security Collective, & European Center for Not-for-Profit Law Stichting 

Sinds de aanslagen van 11 september in New York zijn er wereldwijd talloze wetten aangenomen om terrorisme te bestrijden. De meeste mensen merken dit alleen bij het eindeloze wachten voor de veiligheidscontroles op de luchthaven. Maar wat is de invloed van deze wetten op mensenrechten en degenen die voor mensenrechten opkomen?

Kom naar Het Nutshuis en ontmoet drie organisaties die wereldwijd werken voor mensenrechten. Leer van experts op het gebied van terrorismebestrijding en luister naar de verhalen van mensenrechtenverdedigers zelf.

Registreer nu!

Adres

Het Nutshuis
Riviervismarkt 5
2513 AM DEn Haag
www.nhc.nl

Over Het Nutshuis

Het Nutshuis is een onafhankelijk podium voor maatschappelijke thema’s. In Het Nutshuis hebben tien maatschappelijke organisaties hun kantoren. Het programma wordt gemaakt met het oog op de achtergronden van – en veelzijdige perspectieven op maatschappelijke kwesties.

Veiligheid

De meeste internationale organisaties zijn beveiligd. Daarom is het van belang om de do’s and don’ts hieronder te lezen en op te volgen. Uw toegangsbewijs ontvangt u een week voor de Open Dag per e-mail. Wilt u deze meenemen? De beveiliging van de organisaties kan u vragen om uw toegangsbewijs te tonen. Het kan ook zijn dat de registratie vooraf afdoende is en u het toegangsbewijs de dag zelf niet hoeft te tonen. U dient een geldige legitimatie (paspoort of ID-kaart) mee te nemen. De controles kosten tijd, houd hier alstublieft rekening mee. Wij vragen uw begrip voor de eventuele wachttijd.

 Do’s

  • Neem een legitimatiebewijs mee
  • Neem uw toegangsbewijs mee
  • Neem de tijd voor veiligheidscontroles
  • Luister naar de beveiliging en ander personeel

Don’ts

  • Neem geen grote tassen mee
  • Neem liever geen kinderwagens mee
  • Neem geen elektrische apparatuur mee
  • Foto- en filmopnames bij de organisaties zijn niet altijd toegestaan