Museon

Museon presenteert 70 years of Peace-Making, Gratis toegang!

24 septemberHaagse Internationale Open Dag

Het Museon is zondag 24 september geopend van 11.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

De opening van de Haagse Internationale Open Dag zal verzorgd worden door Wethouder Internationaal, Saskia Bruines en zal plaatsvinden in het Museon.

Vanaf 13.00 uur is er een doorlopend programma van ‘Moving images, film about Peacekeeping’, een documentaire festival samengesteld door Chaim Litewski, Former Head of United Nations Television. Een aantal studenten van de Design Academy en van de KABK in Den Haag presenteren hun eindexamenwerk in de Levi Lassenzaal. In de International Lounge van het Museon is de tijdelijke fototentoonstelling ‘70 Years of Peacekeeping’ te zien,  ook verzorgd door Chaim Litewski. Maar u kunt ook de tentoonstelling One Planet bezoeken en er is een speurtocht voor kinderen.


23 september – 24 september Visualising Peace & Justice


Ook dit jaar zal een aantal studenten van de Design Academy hun eindexamenwerk presenteren in de Levi Lassenzaal van het Museon. Deze keer werken ook de studenten van de KABK in Den Haag mee. Voor hun afstudeerproject hebben zij onderzoek gedaan naar de verbeelding van het thema Vrede en Recht.

Vorig jaar was deze expo met innovatief, social design een van de artistieke hoogtepunten van het festival, een paar studenten hebben daarna een belangrijke design-award gewonnen.


24 september Documentaire festival ‘Moving images, a film about Peacekeeping’

Na de opening begint vanaf 13.00 uur het doorlopende programma met ‘Moving images, film about Peacekeeping’, een documentaire festival samengesteld door Chaim Litewski, Former Head of United Nations Television. Hier presenteren we een selectie documentaires uit het VN archief met als thema “peacekeeping” waarbij we vooral aandacht besteden aan de rol van individuen bij dit proces.

Het programma toont historische en actuele documentaires uit de hele wereld en duurt ongeveer 75 minuten. Na afloop is er een discussie met Chaim Litewski, de curator van het festival.


24 september The Hague Orchestra for Peace

Een bijzonder muzikaal optreden van het nieuwe initiatief ‘The Hague Orchestra for Peace’. Muzikanten uit diverse landen komen samen en spelen nieuwe composities, waarin verbinding centraal staat.

Zij zien muziek als de perfecte taal voor vrede. Het communiceert over grenzen heen, zowel collectief als individueel.


24 september – 24 oktober Fototentoonstelling ’70 Years of Peacekeeping

In de International Lounge van het Museon is de tijdelijke fototentoonstelling ‘70 Years of Peacekeeping’ te zien, ook verzorgd door Chaim Litewski. De foto’s geven een overzicht de activiteiten van de VN op het gebied van vrede zoals vredesonderhandeling, het handhaven van vrede en preventieve diplomatie.

Deze tentoonstelling zal te zien in de International Lounge zijn tot 24 oktober, de Internationale VN Dag.

Voor meer informatie, bezoek http://www.museon.nl